Forum

kitap tavsiye bolumu...

YazarMesaj

29.06.2009 yazıldı 29.06.2009 yazıldı

enis batur - başkalaşımlar

"Aramızdan Rimbaud'nun ilk başkaldırı yürüyüşüne, birbaşına Alp'leri aşarak İtalya'ya inişine olduğu kadar, son, uzun, kangrenli bacağıyla Habeşeli'nden Akdeniz'e uzanan ölüm yürüyüşüne (gerçekten ölesiye yürümüştü Rimbaud; önce bacağı kesildi, sonra soluğu) bağlananlar oldu. Yürüme'nin geridönüşsüzlüğü mü dağladı onları? Genç ölümler tuttuydu ellerinden: 'Yürümek'te, en son sayfada 'Yürümek, dönüp bakmamak arkaya' derken son adıma yaklaştığını -ola ki- biliyordu Sevgi Soysal, ama -öyle sanıyorum ki- 'Beyaz mantolu adamın, boyunu geçen yere kadar yürüyeceğini aklına getirmemişti' diyen Oğuz Atay zaten farkında olsa da, henüz urun çalıştığını bilmiyordu. Ben Giacometti'nin 'Yürüyen Adam'ına bakakalmıştım o sıralar: 'Büyük Uyum' bir vehimdi, seziyordum. Gaziosmanpaşa'daki evin bahçesinde uzun sessizlikler bölüyordu konuşmamızı. Daha o zamanlar gözümün önündeydi Heidegger'in 'holzwege'de yürüyüş fotoğrafı."

29.06.2009 düzenlendi

To top

29.06.2009 yazıldı 29.06.2009 yazıldı

sevim burak - yanık saraylar

"GELDİLER...

Çok yorgundular. Sokağın başına dizildiler. Sekiz on kişi vardılar Bunların ardından kadınlar göründü. Çok yavaş yürüyorlardı, yanyana sıralanmaları uzun sürdü bu yüzden. Ayakları çıplaktı. Erkeklerin önüne çömeldiler Birden elleri kolları kımıldamaz oldu. Kadının birinin kucağında ZİYA BEY’in küçüklük fotoğrafına tıpkı tıpkısına benzeyen bir çocuk vardı. NURPERİ Hanım “Ziya Bey! Ziya Bey!” diye bağırdı. Ziya Bey yere çömelik kadının kucağından ona baktı; olup bitenlere ilgi duymuyordu. Pencerenin önünden kaymaya başladı NURPERİ Hanım. Düşmemek için elleriyle pervaza tutundu, aşağı baktı, sütçü kadını gördü, sütçü kadın O’na “aşağı atla” anlamına gelen bir el işareti yaptı."

To top

30.06.2009 yazıldı 30.06.2009 yazıldı

ırıs murdoch - kara prens

" başka insanların hayatında gezinip duran bulutumsu bir ektoplazma olmak istemem..herkese belli belirsiz sempati göstermek,aynı zamanda bir insanı gerçekten anlayabilmeyi de engelleyen bir şeydir.."

To top

03.07.2009 yazıldı 03.07.2009 yazıldı

hermann hesse - bozkırkurdu

hayatıma yön verenlerden

To top

enis batur - bu kalem melun

"Panik duygusunun, sanıyorum, bilinçaltımda özel, benim için düğümlü bir yeri olsa gerek: "Ürkü"den "Korku-luk"a ısrarlı takibine bakılırsa. Sesler için bile olsa, bir radyo oyunu değildi yazmaya koyulduğum. Tiyatro, 70'lerde benim için hâlâ anlamlıydı; özellikle Beckett'in, Cixous'un sahnede canlanışına tanık olduğum kimi metinlerinin peşisıra çalıştıydım. Sahne, ses ve ışık düzeniyle sınırlı olacaktı burada: Mutlak karanlıkla oynaşmalar. Olmadı."

To top

philippe solers - sabit tutku ( intiharın eşiğinden dönüp; kendi devrimini yaratmak..)

To top

07.07.2009 yazıldı 07.07.2009 yazıldı

birhan keskin - yeryüzü halleri

"sustum. yeryüzü olacagi gibi olsun."

To top

08.07.2009 yazıldı 08.07.2009 yazıldı

yalancı tanıklar kahvesi...V.Türkali

To top

15.07.2009 yazıldı 15.07.2009 yazıldı

paolo maurensig - yaralı venüs ( edebi acı..sarsıcı..)

To top

15.07.2009 yazıldı 15.07.2009 yazıldı

şibumi - trevanian

To top

Buradan giriş yap:

Henüz mixxt üyesi değil misin?

Komünite detayları

• Search for:

• Komünite adı:

Karakalem
    Karakalem dergisi okurları ve yazarları

• Kurucu: