Forum

Dragonlance -Ejderha Mızrağı

YazarMesaj

19.07.2008 yazıldı 19.07.2008 yazıldı

Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılmış kitap serisi.Seri aslında arabayla TSR ile olan iş görüşmelerine giderken Laura ve Tracy Hickman tarafından yaratılmıştır.Serinin orjinal dili olan İnglizcede basılmış 190dan fazla kitabı vardır.Ejderha Mızrağı dünyasının asıl yaratıcıları Margaret Weis Ve Tracy Hickman olsa da bir çok yazar yaratılan dünyaya ve kurallarına sadık kalıp onları kullanarak Ejderha Mızrağı dünyasıyla ilgili pek çok kitap yazmıştır.Öyle ki serinin kitaplarının büyük bir kısmının yazarları farklıdır.Aslen üç kitap olup, sonradan karakter derinleştirmeleri, yan hikayeler, geçmiş ve gelecek eklemeleriyle büyümüş ve büyümeye devam etmektedir.

Kitapların çoğu Krynn adlı dünyanın Ansalon adlı kıtasında geçer.Ansalon'un kuzey-doğusunda yer alan Taladas kıtası az olsa bile hikayelerde kullanılmıştır.Adlatum kıtasında geçen bir hikaye henüz yazılmamıştır.

Türkçe'ye ilk olarak Ankira ve daha sonra Arkabahçe Yayıncılık tarafından çevrilmiştir.

İlk yazılan Ejderha Mızrağı kitapları, birinci nesil karakterlerin çıktığı yolculuk ve maceralarını içeren, Güz Alaca Karanlığının Ejderhaları, Kış Gecesi Ejderhaları ve İlkbahar Şafağı Ejderhaları adlı üç kitaplık seridir. Kurgu ilk olarak Margeret Weis ve Tracy Hickman'ın da içinde bulunduğu masaüstü frp oyununda yaratılmıştır. Margeret Weis'in oyundaki karakteri Raistlin Majere'dir. Daha o günden mükemmel bir karakter yaratılmış bile.

Raistlin Tarihçeleri [değiştir]Ruhdöveni
Silah Kardeşliği

Ejderha Mızrağı Destanı Serisi [değiştir]Güz Alaca Karanlığının Ejderhaları
Kış Gecesi Ejderhaları
İlkbahar Şafağı Ejderhaları

Efsaneler Üçlemesi [değiştir]İkizlerin Zamanı
İkizlerin Savaşı
İkizlerin Sınavı

Ruhlar Savaşı Serisine Geçiş Kitapları [değiştir](Herhangi bir seriye bağlı olmayan, Efsaneler Üçlemesi'nin finali niteliğindeki kitaplar)

2. Nesil
Yaz Alevi Ejderhaları

Ruhlar Savaşı
Batan Güneşin Ejderhaları
Kayıp Yıldızın Ejderhaları
Yitik Ayın Ejderhaları

To top

21.07.2008 yazıldı 21.07.2008 yazıldı

okurken keşke bir kender olsaydım demiştim kendime :)

To top

23.07.2008 yazıldı 23.07.2008 yazıldı

aa evet güzel seridir beqenmiştim.Ama harry poter ı daha fazla sevdim :D bide yüzüklerin efendisi ve Narnia günlükleri var.Tabi narnia günlükleri hepsinin babası.Lewis in çocuk hikayeleri.Hemen okunuyor (yani hızlı) ve eğlenceli de

To top

25.07.2008 yazıldı 25.07.2008 yazıldı

kendı ıcınde kusursuz bı butun..tas ın saflıgı ve sturm un olumunun bu derece guzel efsanelstırılmesı benım ıcın bu serıyı daa bı guzel kılıo..sınırları genısletmek ıcın okunmalı kesınlıkle..bı de tas ve flınt ıcın :)

To top

09.09.2008 yazıldı 09.09.2008 yazıldı

tas ve flint zaten serinin 'neşe' kaynağı, bu tarz kitapları kendinize bir karakter seçip onun gözünden okuyunca çok daha etkiliyor ve kelimenin tam anlamıyla 'bağımlısı' oluyorsunuz

To top

Buradan giriş yap:

Henüz mixxt üyesi değil misin?

Komünite detayları

• Search for:

• Komünite adı

Karakalem
    Karakalem dergisi okurları ve yazarları

• Kurucu

altay öktem

• Kuruluş

01.07.2008